home        home

           

 

  TE MARTOHESH NE SHQIPERI (udhezime per perdorim)

   Cdo gjë që duhet të dish për tu martuar pa harxhuar kohe dhe para. Info 069.6508914

    

 

 

 

 Te martohesh mund te jete ne vetvete e komplikuar. Ta beshe jashte shtetit mund te behet tensionuese:

 shpesh here gjendemi perballe veshtirsive burokratike qe duken te pakapërcyeshme.

 Komuna te thote nje gje, Konsullata shqiptare te thote nje gje tjeter. Ajo italiane nje tjeter gje akoma ...

 dhe ti nuk di kujt ti besosh dhe cfare te besh. Dhe nderkohe harxhon pa qene nevoja kohe dhe lek.

 

 Ne kete faqe do te gjeni te gjitha informacionnet e nevojshme per te vazhdura pa probleme ne kte rruge.

 Pasi te keni lexuar “udhezimet per perdorim” do te keshe akoma dyshime mund te na shkruash

 ne adresen e e- mail: info@iessegi.net. Do te kthejne pergjigje ekspertet tane ne pake ore.

 

 

 

 PARATHENIE

 

 Informacionet ne vazhdim i perkasin martesave civile qe kryhen prane komunave ne shqiperi.

 Njeri nga te  fejuarit duhet te jete domosdoshmerisht shtetas shqiptar. Djenri dhe nusja duhet

 natyrishte te jene pa martese te meparshme, si ne Itali dhe ne Shqiperi dhe duhet te jene mbi 18 vjec

 dhe te afte.

 

 C’FARE DUHET TE BEJE SHTETASI ITALIAN/E  PER AUTORITET SHQIPTARE

 

 1. Te kerkoje ne komunen Italiane ne zonen ku banon leshimin e nje certifikate grumbulluese (cumulativo)

     per te perdorur per martese (behet fjale per nje certifikate ku permlidhet banimi, shtetesia dhe

     gjendia civile) dhe certifkate lindie. Ne Itali certifikatenn e lindies nuk e kerkojne , por ne Shqiperi

     e kerkojnne gjithmon.

 2. Te coni certifikatat nne Prefekture per te venndosur Vulenne “Apostile”.

 3. Te perkthenni dy certifikatat ne gjuhenn shqipe 

 4. Te drgoni  Certifikatat e Apostiluara dhe te perkthyera , ne Komun ne shqiperi ku do te behet dhe

     martese,  te ndiqen udhezimet qe do te jepen ne Komun.

 

 

 

 C’FARE DUHET TE BEJE SHTETASI SHQIPTARE PER AUTORITET ITALIANE

 

 1. Te marre nje certifikate nga Komuna e tij e zones personale/lindie dhe aftesi martese.

 2. Te vulose certifikatat ne Prefekture dhe ti dergoje me Poste ne Ministrin e Jashteme Shqiptare nne

     Tirane  per te vendosur vulenn “Apostile”

 3. Pas vulave , certifikatat duhen perkthyer nga nje Perkthyes Ligjor (KUJDES : duhet ti drejtoheni

     nje  perkthyesi ligjjor te njohur nnga Ambasada Italinane dhe jo nga noteri)  dhe te cohenn nne

     Konsullate Italiane per te legalizuar firmen e perkthyesit. Ne qofte se certifikata e lindies ne formen

     sgume gjuheshe , nuk eshte e nevojshme te perkthehen.

 

 PUBLIKIMI I MARTESES NE ITALI

 

 Per tu martuar ne Shqiperi eshte e novojshme te behet publikimi ne Itali. Mos degjoni ata qe thone

 se nuk  sherbejnne me. Konsullata Italiane nuk leshon nolla osta (leje) per martese nese nuk jane bere

 publikimet. Pala shqiptare duhet te paraqes dokumentin e pershkruar ne paragrafinn e mesiperm.

 Pala italiane duhet te paraqes nje kopie te certifikates permbledhese ne italishte dhe pa vule Apostile.

 Ne skadim të publikimeve (zakonishte per 8 dite) te merrni nga Komuna Italiane nje certifikate te

 publikimit te kryer.

 

 NULLA OSTA (LEJE) PER MARTES

 

 Me certifikaten e Publikimit n nne qofte se eshte e nevojshme me takim, paraqituni ne Konsullaten

 Italiane per te kerkuar nulla osta (leje) per martes, qe leshohet , normalisht , me paraqitje. Me kete

 nulla osta (leje) (shkruar ne gjuhe shqipe) , mund ti drejtoheni me ne fund prane Komunes shqiptare

 dhe te martoheni.

 

 DHE NESE DJALI APO VAJZA SHQIPTARE KANE ESPULSIONE (DEBIM)?

 

 Atehere "në këtë rast nuk mund të" shkojë në Itali për të pyetur për publikimet dhe ka për të bërë

 një prokure nje avokati apo dike te njohur prej tij.

 

 

 Per me teper informacione per kte pike, mund te shkruani nje e-mail ne info@iesseggi.net.

 Info 069.3521016